Sistem Bakım Onarım Modül Soruları


1.11.2021 08:27:16 Bilgiler Bilgi Yolunda

Anakartlar ve Kasalar

1. Aşağıdakilerden hangisi günümüz anakartlarının en çok kullandığı veriyoludur?
A) ISA        B) AGP          C) PCI-e          D) PCI-X

2. Aşağıdakilerden hangisi yavaş olması sebebiyle günümüz anakartlarında kullanılmayan veriyoludur?
A) PCI        B) PCI-e         C) AGP            D) ISA

3. Aşağıdakilerden hangisi ISA veriyolunun özelliklerinden değildir?
A) Tak-çalıştır özelliğine sahiptir.           B) Bant genişliği çok düşüktür. 
C) Adres yolu 24 bittir.                            D) 8-16 bit veriyoluna sahiptir.

4. Paralel porta aşağıdaki birimlerden hangisi takılabilir?
A) Monitör      B) Fare        C) Tarayıcı        D) Klavye

5. Veri yolları hakkında aşağıda verilen seçeneklerden hangi yanlıştır?

A) AGP ve PCI-e sadece ekran kartları için üretilmiş veri yollarıdır.
B) PCI ile PCI-X aynı veriyolunu ifade eder.
C) PCI-e en hızlı veriyoludur.
D) Veri yollarında bant genişliğinin fazla oluşu hızı artıran faktörlerdendir.

6. Aşağıdakilerden hangisi anakart üzerinde yer almaz?
A) Sabit disk      B) Chipset         C) Bellek        D) İşlemci

7. Chipset hakkında söylenenlerden hangisi doğrudur?
A) Anakarta takılan mikroişlemcinin hızı chipsetten değiştirilebilir.
B) Anakart üzerindeki tek yongadır.
C) Anakarttaki bilgi akış trafiğini denetler.
D) Chipset yongaları adlarını görevlerine göre almıştır.

8. Portlar hakkında verilenlerden hangisi doğrudur?
A) Bir anakart üzerinde biri klavye diğeri fare için iki PS/2 portu bulunmalıdır.
B) USB portları aracılığı ile uç uca çok sayıda USB ürünü bağlanamaz.
C) Klavye ve fare USB porta takılmaz.
D) USB portuna bağlanacak donanımlar veriyolu hızını ortak paylaşır.

9. E-SATA hakkında söylenenlerden hangisi yanlıştır?
A) Dışarıdan bağlanacak SATA birimleri için bağlantı noktası oluşturur.
B) SATA ve e-SATA konnektörleri aynıdır.
C) Bağlanacak kablo uzunluğu 2 metre uzunluğunda olabilir.
D) USB’den daha hızlıdır.

10. Aşağıdakilerden hangisi anakart seçilirken dikkat edilecek hususlardan değildir?
A) Alınacak anakart kasaya uygun olmalıdır.
B) Veriyolu hızı yüksek anakart alınmalıdır.
C) Grafik işlemleriyle uğraşacaklar tümleşik ekran kartlı anakart seçmelidir.
D) USB portu sayısı fazla olmalıdır.

11. Aşağıdakilerden hangisi BIOS’un görevidir?
A) Tüm donanım birimlerini üzerinde bulundurmak
B) Donanımların birbirleri arasındaki bağı kurar ve onların çalışmasına olanak sağlar.
C) Bilgisayara girilen verileri üzerine kaydeder, istenildiğinde ilgili birime ulaştırır.
D) Aritmetiksel ve matematiksel işlemleri yapar.

12. Aşağıdakilerden hangisi anakart formlarından değildir?
A) mATX      B) ATX        C) BTX       D) Tower

13. Aşağıdaki firmalardan hangisi chipset üretmez?
A) Asus         B) Via          C) İntel        D) AMD

14. BIOS’ta yapılan değişiklikler nereye kaydedilir?
A) RAM       B) CMOS     C) Hard disk      D) CPU

15. ( ) Bant genişliği, birim zaman aktarılabilecek veri miktarıdır.

16. ( ) AGP veriyoluna ses kartı takılabilir.

17. ( ) PCI-e 2.0 için hat başına 500 MB/s bant genişliği vardır.

18. ( ) RJ-45 portu, yerel ağa ve internete bağlanmak için kullanılır.

19. ( ) USB 3.0, USB 2.0'dan 100 kat daha hızlıdır.

20. ( ) CMOS, açılımı Complimentary Metal Oxide Semiconductor’tur.

21. ( ) Güç kaynağı 220 volt şehir alternatif akım şebeke gerilimini -12, -5, +3.3, +5, +12 volt gruplarına çeviren donanım birimidir.

22. ( ) Ön paneldeki LED'ler ters takıldığında bilgisayar çalışmaz.

23. ( ) Bilgisayar fanlarının büyük olması, devri daim edilen hava miktarını azaltır.

24. ( ) Kasaya Anakart yerleştirildikten sonra güç kablolarının montajı gerçekleştirilir.

25. ( ) Performans düşkünleri daha sessiz kasa istiyorlarsa fan kullanmamalıdır.

26. ( ) Statik boşalma sırasındaki akım çok yüksek olmasa da voltaj farkı anlık olarak on
binlerce volta çıkabilir.

27. Aşağıdakilerden hangisi kasa çeşitlerinden değildir?
A) Mid tower     B) Mini tower       C) ATX tower       D) Desktop

28. Aşağıdakilerden hangisi kasa içerisinde yer almaz?
A) External DVD-ROM        B) Anakart         C) RAM       D) Ekran kartı

29. Aşağıdakilerden hangisi olmadan bilgisayar sistemi çalışır?
A) RAM        B) Mikroişlemci      C) Kasa        D) Disket

30. Sürtünme ile oluşan elektrik türü hangisidir?
A) Dinamik     B) Statik       C) AC        D) DC

31. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın açık olduğunu gösteren ön panel ışığının iki iğneli bağlantısıdır?
A) SPEAK      B) PWR       C) PW LED     D) HDD-LED

32. Aşağıdakilerden hangisi güç bağlantısı istemez?
A) Anakart     B) BIOS       C) Sabit disk    D) DVD-ROM

33. Aşağıda anakart hakkında verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Mikroişlemci tümleşik olarak gelir.
B) Bütün donanımlar anakart portlarına, soketlerine, slotlarına, konnektörlerine göre tasarlanır.
C) Sistemin veriyolu bant genişliğinin hepsini en yavaş birime tahsis eder.
D) Her anakart üreticisinin kendi standartları vardır.

34. Anakartın beynini oluşturan entegre devre aşağıdakilerden hangisidir?
A) Veriyolu     B) AGP       C) Yonga seti       D) PCI

35. Ekran kartı için tasarlanmış veriyolu aşağıdakilerden hangisidir?
A) PCI        B) PCIe x16      C) ISA         D) Port

36. Aşağıdakilerden hangisi ATX güç kaynakları standartlarından değildir?
A) ATX12V+    B) AMD ATX/GES     C) EPS12V+      D) BTXW 12V

37. Bir PC’nin çalışması için temel işletim sistemi olarak tanımlanan birim aşağıdakilerden hangisidir?
A) BIOS     B) Chipset     C) Anakart    D) CPU

38. BIOS ayarlarında değişiklik yapıldığında yapılan değişiklikler aşağıdaki belleklerden hangisine kaydedilir?
A) EEPROM     B) ROM     C) CMOS    D) EPROM

39. ( ) PCIe x16 veriyolu ile Ses kartı, anakarta bağlanabilir.

40. ( ) Kasa içindeki bileşenler, veriyolları aracılığı ile iletişim kurarlar.

41. ( ). Kaydedilen ayarlar bir süre sonra kayboluyor ve sık sık CMOS Checksum error hatası alınıyorsa anakartınızın üzerinde bulunan pilin değiştirilmemesi gerekir.

42. ( ) USB portlar, seri ve paralel portlara göre daha hızlı çalışmaktadır.

43. ( ). Kasaya ve çalışma alanlarına montaj yaparken iletken olmayan montaj vidaları kullanılmalıdır

44. ( ) PCI-e 2.0 için de hat başına 100 MB/s bant genişliği vardır

45. ( ) PCI-e slotu, güç tüketimini açısından AGP slotundan daha verimlidir.

46. ( ) 450 W bir ATX güç kaynağı standart bir bilgisayar sistemi için yetersizdir

47. ( ) Chipset, sistem veriyolu hızını belirler.

48. ( ). SATA güç konnektörü ATX güç kaynağında bulunmaz.

49. ( ).Bant genişliği, birim zamanda aktarılabilecek veri miktarıdır.

50. ………………………….., gerilim altında olmayan bütün tesisat kısımlarının uygun iletkenlerle toprak içerisine yerleştirilmiş bir iletken cisme (elektrot) bağlanmasıdır

51. ………….., yassı dikdörtgen şeklindeki işlemciler için iki düzlem üzerine (enine ve boyuna) uzanan iğnelerin oturduğu yuvaya verilen addır

52. Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların iletişimini sağlayan elektronik devreye …………..……………. denir.

 

CEVAP ANAHTARI: 1-  C     2-D     3-A     4-C     5-B     6-A     7-C     8-D     9-B     10-C     11- B   12-D      13- A   14-B    15-DOĞRU     16-YANLIŞ     17-DOĞRU     18-DOĞRU     19-YANLIŞ     20-DOĞRU    21-DOĞRU    22-YANLIŞ  23-YANLIŞ     24-DOĞRU     25-YANLIŞ     26-DOĞRU     27-C     28-A 29-D      30-B    31-C    32-B     33-B      34-C     35-B     36-D     37-A    38-C     39-YANLIŞ     40-DOĞRU    41-YANLIŞ     42-DOĞRU     43-DOĞRU     44-YANLIŞ     45- DOĞRU      46-YANLIŞ     47-DOĞRU     48-YANLIŞ    49-DOĞRU     50-TOPRAKLAMA     51- SOCKET     52- ANAKART


Robotik Kodlama Eğitimi

Video Eklenmedi.



Yorum Yap :


Robotik Kodlama Eğitimi

Site içi Arama


En Çok Okunanlar

Sorusu Olan Varmı?

Paylaştıgım video,dosya yada projelerle ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz.
Not:Projemi siz yaparmısınız demeyin lütfen :)

Sorunuz mu var?